Over mezelf

Lore Deviaene

Ik ben Lore Deviaene, Hypnosetherapeut en acupuncturiste.

Van basis-opleiding ben ik kinesitherapeut  (Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in inwendige aandoeningen, Ugent). Ik heb voor deze opleiding gekozen om mensen te kunnen helpen en begeleiden in hun genezings- en revalidatieproces. Ik ben gespecialiseerd in inwendige aandoeningen: alles wat te maken heeft met longen, hart, diabetes, obesitas, … .

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de mens in zijn geheel: zowel geest als lichaam. Vandaar dat mijn interesse werd gewekt door hypnose en lichaamstaal.

 

Hypnose is geen slaap en je hebt nog steeds alle controle. In hypnose maak je gebruik van de kracht van jouw geest en verbeelding. Ieder van ons kan zich dingen inbeelden en als er een conflict is tussen verbeelding en realiteit, dan zal de verbeelding altijd de bovenhand halen. Daardoor is hypose zo sterk en kan je hiermee fantastische veranderingen teweeg brengen in jouw leven, zowel op emotioneel, mentaal als fysiek niveau.

Ik vind het heel fascinerend dat je met de kracht van jouw geest zoveel kan bereiken. En ieder van ons kan dit, want iedereen kan visualiseren.

 

Na het afronden van een intensieve opleiding van de Traditionele Chinese Geneeskunde en stage in China startte ik met acupunctuur in mijn praktijk. De combinatie van de Westerse en Chinese geneeskunde stelt mij in staat om het lichaam op een holistische manier te bekijken, te begrijpen en te behandelen. Acupunctuur bevordert de homeostase en zelfheling van het lichaam en is ideaal als complementaire therapie bij verschillende ziekten/klachten. Meer en meer artsten verwijzen patiënten door voor acupunctuur en door deze samenwerking kunnen patiënten nog beter geholpen worden.


Ook vind ik het enorm fascinerend om de resultaten te zien van een gecombineerde behandeling  van hypnose en acupunctuur. Door deze unieke combinatie te maken van beide therapieën krijg je nog betere resultaten.