Hypnose voor kinderen

Hypnose voor kinderenBij wat kan hypnose helpen?

Angst voor injecties, ziekenhuis, tandarts, verdoving, ...

Angst in het donker, slaapproblemen, nachtmerries, ...

Faalangst, leerproblemen, concentratiestoornissen, ...

Angst voor specifieken zaken: dieren, hoogtes, ruimtes, ...

Eetproblemen

Bedplassen (Belangrijk dat je gediagnosticeerd bent door een arts)

Stotteren, nagelbijten, duimzuigen, tics, ...

Chronische pijn (Belangrijk dat je gediagnosticeerd bent door een arts)

Gevoelens van boosheid, verdriet, frustratie

Ondersteuning bij trauma's of andere emotionele gebeurtenissen

Piekeren, weinig zelfvertrouwen

...
Kan mijn kind in hypnose gaan?Hypnose is gebruik maken van onze verbeelding en laat dat nu net hetgene zijn waar kinderen heel er goed in zijn. Kinderen switchen de hele dag continu tussen realiteit en verbeelding, wat ervoor zorgt dat ze zich heel gemakkelijk dingen kunnen voorstellen en dat hypnose zeer succesvol is.


Tot en met de leeftijd van 6 jaar is er bij kinderen geen kritische factor aanwezig, waardoor ze heel vatbaar zijn voor suggesties, zowel in hypnose, als in het dagelijks leven.Tot die leeftijd wordt fantasie vaak als realiteit ervaren. Als je blijft volhouden dat de wolken roze zijn, zullen ze dit na een tijdje ook als waarheid aannemen.


Vanaf de leeftijd van 7 jaar begint de kritische factor, die alle informatie filtert, zich te vormen. Dit zorgt ervoor dat ze nu niet meer zullen geloven dat de wolken roze zijn.


Vanaf deze leeftijd vraagt dit een andere aanpak om kinderen in hypnose te brengen. Het is belangrijk dat kinderen de verandering ZELF willen, zodat ze voldoende motivatie hebben om de verandering door te voeren. Als "Jantje" langskomt voor nagelbijten, maar hij ervaart daar zelf geen last van en wil dit helemaal niet veranderen. Dan mag hij nog zo goed in hypnose gaan, het onderbewustzijn zal niet bereid zijn om deze veranderingen door te voeren, omdat er geen motiviatie is van "Jantje".

Daarom ga ik in gesprek met het kind en gaan we samen kijken wat voor hem/haar belangrijk is op dit moment. De combinatie van deze geïndividualiseerde aanpak en een hypnosesessie die gericht is op de belevingswereld van het kind zorgt voor heel mooie resultaten en een leuke ervaring voor het kind.