Hypnose

Wat is hypnose?

 

Hypnose is een manier om te gaan communiceren met jouw eigen lichaam. In hypnose ben je nog helemaal bewust van jezelf en de omgeving: je kan nog nadenken, je hoort nog alles rondom jou en je weet wat er aan het gebeuren is. Maar je bent heel gefocust en in die focus ga je dingen gaan visualiseren en gebruik maken van jouw verbeelding. Ieder van ons kan dingen inbeelden en als er een conflict is tussen verbeelding en de realiteit, dan zal de verbeelding altijd winnen. Aangezien jouw onderbewustzijn geen onderscheid kan maken tussen de realiteit en wat je inbeeldt, zal jouw onderbewustzijn het ingebeelde als waar aannemen en zal je heel snel veranderingen teweeg brengen. Daardoor is hypnose zo sterk en kan je hiermee fantastische veranderingen teweeg brengen in jouw leven, zowel op emotioneel, mentaal en fysiek niveau.

 

Hypnose is een therapie waarbij het onderbewustzijn wordt aangesproken.

Ons bewustzijn is ons ‘verstand’ waarmee we zaken gaan analyseren en begrijpen. Terwijl het onderbewustzijn verschillende zaken regelt, die ‘vanzelf’ gaan, waar wij niet hoeven aan te denken: het autonome zenuwstelsel (zoals de hartslag, ademhaling, spijsvertering,…) . In het onderbewustzijn worden ook alle vroegere gebeurtenissen opgeslagen en de manier waarop je toen gereageerd hebt.

 

Tussen het bewustzijn en onderbewustzijn bevindt zich een kritische factor. Die kritische factor is een onderdeel van ons bewustzijn, die alle informatie die we binnenkrijgen analyseert en vergelijkt met wat reeds voor handen is in ons onderbewustzijn. Als deze informatie niet overeenkomt met wat er reeds aanwezig is, wordt deze veelal afgewezen.

 

Wanneer je veranderingen wil aanbrengen in jouw leven, is dit tegenstrijdig met de zaken die je al deed voordien/met de zaken die opgeslagen zijn in het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn handelt als beschermingsreactie, waardoor het moeilijk is om nieuwe gewoontes aan te leren.  Door hypnose kunnen we die kritische factor omzeilen en direct met het onderbewustzijn communiceren. Het onderbewustzijn heeft onbegrensde mogelijkheden en is sterk beïnvloedbaar via hypnose, waardoor veranderingen kunnen aangebracht worden en je zal kunnen bereiken wat je wil, wat je bewust wil bereiken.


 


Snelle en blijvende veranderingen in uw leven

Krachtige sessies

Hypnose kan hulp bieden bij heel veel problemen

Psychische en lichamelijke klachten kunnen op een snelle en directe manier behandeld worden

Het is een fantastische en heerlijke ervaring


Waarvoor kan hypnose hulp bieden?

 

Stoppen met roken

Vermageren

Mindset bij sportprestaties

Hulp bij chronische pijn door het veranderen van de perceptie van pijn*

Hulp bij angsten en fobieën

Concentratieproblemen

Hulp bij migraine 

Hulp bij verslavingen

Hulp bij eetstoornissen

Slaapstoornissen

Stress

Laag zelfbeeld

Faalangst

Nagelbijten

 Examenstress

Bedplassen

Hulp bij chronische buik-en hoofdpijn bij kinderen door het veranderen van de perceptie van pijn*

 

Staat uw probleem niet in deze lijst, neem gerust contact op en stel uw vraag.

 

    *(enkel voor patiënten die gediagnosticeerd zijn door een dokter)